Napi rutin
2019. október 29. írta: Kreatívan ébredő

Napi rutin

napi_szuksegesek.jpg

 

A mai világban luxus csak egy bankkártyával a farzsebünkben elindulni otthonról. A tudatosan élőknek ma már van egy hosszabb-rövidebb listájuk gondolatban, amit napi szinten használnak, hogy ezáltal csökkentsék az ökológiai lábnyomukat. Ha ez rutinná válik, az önbizalmat ad egy életmódváltáshoz. Egykor a legrutinosabbak is lépésről lépésre kezdték…

Legjobb előre gondolkodni azon, hogy az adott napon mire lehet szükségünk ahhoz, hogy hulladékmentesen és energiatakarékosan éljünk, attól függően például, hogy az ebédünket rendeljük-e, vagy magunk készítjük, a telefonunkat milyen gyakran kell töltenünk, hogyan közlekedünk, mit veszünk fel.

A napokban zajlik az ArtConscious online művészeti piactér első pop-up vására. Az esemény célja, hogy népszerűsítse a fenntarthatóságot és a környezeti változásokra való érzékenységet a divat világában. A textileket ma egyre népszerűbb fenntartható módon, újrahasznosítható anyagokból, illetve kevés vízfelhasználással készíteni, az anyagokat hulladék nélkül felhasználni. A választott ruhadarabok pedig, ha kimennek a divatból még mindig jól jöhetnek valakinek a gardróbjában.

Miután a telefon az egyik legjobb jegyzetfüzet, felvált egy sor irodaszert, számológépet, naptárt stb., sokszor tényleg elég, ha csak egy mobilt hordunk magunknál nap mint nap. Már csak egy napelemes töltő hiányzik a táskánkból, hogy bármikor feltölthessük, amikor lemerül. Szükségünk lehet még egy kulacsra, de arra érdemes odafigyelnünk, hogy a műanyag BpA, azaz biszfenol A vegyület mentes legyen, nehogy a gyártás során sokszor használt káros anyag az italunkba oldódjon.

S miután elég gyakran vásárolunk, a vászontáska, és a többször felhasznált zacskók jó szolgálatot tesznek a mindennapokban, visszajött a divatba a ruhazsebkendő, hogy felváltsa az egyszer használatosakat.

A parfümöket még mindig az illatminták alapján választjuk, sok tekintetben lecsökkenthetnénk a választási lehetőséget, ha azt is néznénk, növényi vagy állati származék az illatanyag. Állatvédők bizonyára nem fújják magukra az ámbráscetből vagy a pézsmamacskából nyert kivonatot, helyette az etikusan készült testpermeteket, vagy növényi illóolajokat részesítik előnyben.

Neked milyen listád lenne a napi szükségesekről? 

 

 

 

A témával kapcsolatos korábbi bejegyzések:

Vásárlás tudatosan - Shoppingtól a stop shopping-ig

 https://kreativanebredo.blog.hu/2018/03/02/tudatos_vasarlo_427

 

Modern háztartás zöld kihívásai

https://kreativanebredo.blog.hu/2019/06/26/modern_haztartas_zold_kihivasai

 

 

 

ruhazsebkendo.jpg

 

Ajándéktipp karácsonyra: mosható ruhazsebkendő

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativanebredo.blog.hu/api/trackback/id/tr7215271128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása