Az élő bolygón "dobogó kő"
2018. február 16. írta: Kreatívan ébredő

Az élő bolygón "dobogó kő"

Bolygónkat egy állandóan mozgásban lévő, lüktető energiaháló borítja be, amely működése a mágnesességére vezethető vissza. Ahol ezek a vonalak összefutnak és keresztezik egymást, ott vannak a csakrák, a Föld legerősebb energiaközpontjai. Sokszor kiegyenlítődnek, amplitúdó szerűen ismétlődnek, az egyik intenzitása függ a másiktól.

A régi korok beavatottjai még ismerték a spirituális jelentőségüket, hazánkban szent helyekként tisztelték a Szent György-vonalak mentén található szakrális területeket. Ilyen meridiánokra épültek az Árpád-kori templomok, és  az őskeresztény vallási központok.

Akárcsak az emberi testben, hét csakrát lehet meghatározni a Föld különböző pontjain. Az olykor vita tárgya, hogy egyes csakrák felcserélhetők, a funkciójuk a többi csakráéval megosztott-e, de azzal a legtöbb elektromágneses és földsugárzásokat mérő radiesztéta egyetért, hogy ezen helyszínek esetében valóban jelentős energiaaktivitást mértek.

 

shasta-hegy.jpg

 

 A Föld gyökércsakrájának az USÁ-ban található Shasta-hegyet tartják. A gyökér kifejezés az alap energiaközpontra utal, ez adja meg a stabilitását a többi csakrának. Azt feltételezik, hogy ezen a területen a lemúriai civilizáció leszármazottjai élhettek, és a hegy elsüllyedt világok atlantiszi titkait őrzi. Mára turisztikai célponttá vált, spirituális feltöltődés jegyében az emberek messziről érkeznek ide, hogy részesüljenek erejének jótékony hatásában.

 

 

 

Hasi csakrája a Peru és Bolívia határán található Titicaca-tó. Az inkák szent tava az Andokban magasan a tengerszint felett őrzi az ősi kultúra nyomait. Viracochának, az inkák félistenének, miután útmutatása nyomán felfejlesztette a kora nemzedékének civilizációját, itt veszett nyoma. A hasi csakra egy nagyon erős, teremtő erővel bíró csakra, az egykori inka város, a perui Macchu Picchu és környéke tartozik még ide.

macchu_picchu.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

A napfonatcsakra az ausztráliai Urulu területére esik. A napfonat gondoskodik alapvetően a vitalitásról, adja az erőt, így hatványozottan energetizál. Az itt élő ausztrál őslakosok szent sziklája, ismertebb nevén Ayers Rock arról híres, hogy a nap és az év különböző időszakaiban ideeső fény hatására úgy tűnik, mintha változtatná a színét. Az őslakos népek szerint ez az a hely a bolygónkon, ahol a világ formát öntött.

A szívcsakra magyar vonatkozású. Hazánk legintenzívebb földi energiaközpontja ugyanis a Pilisben, geológiailag egész pontosan a Visegrádi-hegységben található. Dobogókő őseink szerint az a pont "ahol Ég és Föld összeér." A szívcsakra a szeretetélmény képviselője, közelében gyógyító energiák áramlanak, feltöltődésre kifejezetten alkalmas helyszín. A szívcsakra összeköti, valamint közvetíti az alsó és a felső három csakrát, az anyagi és a szellemi világ közti híd megteremtője. A nyelv nagyon szépen szemlélteti, amikor azt mondja "dobogó kő". A dalai láma, de kambodzsai, és laoszi láma is tiszteletét tette itt, egyre több zarándok látogat ide, és rendszeresen keresik fel buddhista szerzetesek. A kínai saolin egyház nem véletlenül a Pilisben alapított falvat.

A torokcsakra a Föld torkát vagy hangját is jelentheti a Sínai-hegyhez közeli nagy piramisokhoz, és a Közel-Keleti Olajfák-hegyéhez helyezik. Egyesek szerint a torokcsakra maga a Stonehenge Angliában, de vitatott, hogy az angliai rejtély nem-e a következő szint, a harmadik szem része-e. E különleges építményt ettől függetlenül rituáléknak szerepet adó szentélynek, mások egyfajta, a napfordulókat jelző kalendáriumnak tartják.

gizai_piramisok.jpg

 A homlokcsakra a harmadik szemhez tartozó, hozzáértők szerint vándorló csakra, ezért oszlanak meg a vélemények, hogy ezek a Gízai piramisok Egyiptomban, vagy a japán Fuji-hegy, esetleg a Bermuda háromszög. Ez azért van, mert a harmadik szem csakra csupa rejtély, jelentősége is ebben rejlik. A Kheopsz piramisa egy az ókori világ hét csodája közül, amelyet a helyiek nem emberi kéz művének tartanak, de a többi helyszín esetében is olykor megmagyarázhatatlan történések zajlanak, kódrendszereket és próféciákat feltételeznek körülöttük.

 

 

 

A koronacsakra teljesíti be az engergiaáramlás csúcsát a Kajlás-hegyen Tibetben. Ahol a szellem összekapcsolódik a felsőbb világokkal, ott nyílik meg az univerzális tudat kapuja. Ázsiában szent helynek számít, egy olyan üdvözülésre lehetőséget adó isteni otthonnak, ahol a meditáló hinduk és a buddhisták eljuthatnak a nirvánába.

Ahogy a dalai láma a magyaroknak szánt üzenetében is utal rá, régtől ész és értelem határozta meg gondolkodásmódunkat, „a szívünk edzésére” kevésbé fordítunk energiát. Az üzenet, melyben együttérzésre buzdít minket. Ezentúl méltán lehetünk büszkék a földrajzi spirituális adottságainkra. Míg a materialista szemlélettől távol áll az ezotéria világa, ebben a világban olyan titkok, mint a csakráké ugyanúgy régtől ismertek, magyarázatuk talán mindenki számára könnyen érthető anélkül, hogy tudományos bizonyítékokkal támasztanánk csupán alá. Az energiaáramlás mindeközben tőlünk függetlenül is működik.

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativanebredo.blog.hu/api/trackback/id/tr4313674748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása