Aquarius
2020. április 05. írta: Kreatívan ébredő

Aquarius

A Vízöntő kora

aquarius.jpg

 

A Vízöntő korának új, kozmikus szakaszába léptünk. Az ezoterika szerint a megtisztulás és megújulás időszaka ez, mely tiszta fényt, szeretetet és boldogságot hoz minden lény számára a Földön. Ez a Fény arra hivatott, hogy meggyógyítson minden egyenlőtlenséget, eltöröljön minden szegénységet és bőséget hozzon az egész emberiségnek.  A mai kiszolgáltatott helyzetben szükségünk van a támogató bolygóállásokra.

Április 5-én hajnalban, magyar idő szerint 4 óra 45 perckor a világon mindenhol több százezer ember meditált egyidőben, hogy kollektívan befolyásolja jövőnket a gyógyulás és felemelkedés irányába. Megmozdult az egész világ embertársainkért, van ahol az egészségügyben fáradhatatlanul dolgozóknak tapsolnak, máshol dudálnak, énekelnek, és megint mások meditálnak vagy imát mondanak el a betegek gyógyulásáért.

A kulturális kreatívok számára ismerős a jelenség, hogy egy bizonyos számú emberre van szükség ahhoz, hogy együttes erővel hatással lehessünk globálisan egy helyzetre. Ez a szám a bolygó lakossága kétszeresének a négyzetgyöke, ami jelenleg kb. 120.000 ember – állítja a meditáció egyik szervezője. Mivel nem mindenki végzi száz százalékos hatékonysággal a meditációt, a szimbolikus 144.000-es számot használják.

Szóval ha ennyi ember meditál ugyanabban az időben és térben, és tudatosan az ideális aranykort vizualizálják, a vonzás törvénye alapján nagyobb eséllyel teremthetnek maguknak jobb jövőt.

Ezeket a meditációkat egyénileg és csoportosan is végzik, fontos a meditáció időzítése, hogy az egész bolygón mindenki ugyanabban az időben végezze. Ha valaki pár órával később kapcsolódik be, is részese a folyamatnak, de konkrétan nem fog beleszámítani a kritikus tömegbe. A lényeg a szinkronicitás.

Kisebb tömegek meg vannak győződve arról, hogy van itt az ideje, hogy összefogjunk és konkrét lépéseket tegyünk közösen, mellyel ténylegesen meghatározhatjuk ennek a bolygónak a sorsát.

Mert nem csak egyénileg kell gyógyulnunk, gyógyítanunk, de társadalmilag is. Erről már különböző elképzelések léteznek. A korábbi, megszokott társadalmi modellek nem bizonyultak időtállónak, ezért ennek a kornak az üzenete, hogy ideje azokat modernizálnunk, vagy modernekre cserélnünk. Erről beszélnek évtizedek óta a Jacque Fresco-féle kulturális kreatívok, a Rudolf Steiner-féle antropozófusok, spirituális mozgalmiak, megint mások, akik a feltétel nélküli alapjövedelemről szóltak pár szót, kiemelve azokat közülük, akik ezt egy erőforrás alapú gazdaságban tartanák kivitelezhetőnek.

Ennek a kornak, a Vízöntőnek a sajátossága, hogy az emberek már nem hisznek valamiféle felsőbb hatalom létezésében, nem várják, hogy lépjen helyettük, hanem tudják, hogy kell lennie egy rendező elvnek, ezért erősen jellemző a függetlenségre, önállóságra való törekvés.

Az, ami jó a Földnek, az jó az emberiség számára, és sokszor fordítva is igaz. Aki idáig önellátásra törekedett, az ezután is ezt az utat fogja követni. Nem fogyasztunk relatíve sokat hetek óta, kevesebbet pazarlunk... és ellenben, bár kissé félő, hogy kifogyunk a készleteinkből, legyengülünk, elmegy az erőnk, ezért meg kell próbálnunk felkészülni, megelőzni ezeket a nehézségeket. És egy jó hír: már most látni, hogy a környezetszennyezés alábbhagyott, mióta az emberek hagyták fellélegezni a városokat, vidékeket.

Az elmúlt hetekben a feje tetejére állt a világ. A koronavírus miatt elrendelt vészhelyzet óta átalakult a korábbi életvitelünk. A világ ugyan egy kicsit megállt, az élet azonban megy tovább. Mégis több időnk van tudatosan átgondolni az életünket, mielőtt eluralkodna rajtunk a pánik. Lehet, hogy már jó úton vagyunk, mert észre sem vettük, de készültünk erre a korra egyénileg, és társadalmilag is.

Azt érzem, biztosan a kollektív segítségnyújtás lesz a jövő, ahol az emberek törődnek egymással, akár egy hippik alapította városban, ahol szeretetben élnek a közösségek, napi szinten egyfajta ráutaltsággal és gondoskodó szándékkal. Készüljünk fel, ez a Vízöntő korszaka, ahol megmérettetik az ember, amelyben további tudatos életvitelre van szükség a többi embertársunk érdekében.

 

osszefogas.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativanebredo.blog.hu/api/trackback/id/tr8415593182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása