Riport egy életmód-fesztiválról
2018. július 25. írta: Kreatívan ébredő

Riport egy életmód-fesztiválról

relax.jpg

 

Ha lenne egy város, amely az Everness Fesztivál mása lenne, többezer ember szívesen élne a keretei között. Akihez közel áll az egészséges életmód, a pozitív gondolkodás, aki fejlődni szeretne akkor is, ha már azt hitte mindent tud a határairól, annak még tudnak újat mondani a tudatosság ünnepén.

Amióta az oldal létrejött, többen megkérdezték, hogyan lehet kreatívan ébredni. Akkor az evernessi példa jutott az eszembe. Az egészséges életmód és mozgásformák hozzátartoznak a fesztivál életéhez, így mikor felkel a Nap az éberebbek már jógáznak, meridián tornáznak, vagy meditálnak a Balaton partján. Az öt tibeti, a kundalini, a hatha jóga és számtalan kipróbált reggeli mozgás nekem is próbára tette a kreativitásomat. Persze nem csak szó szerint, átvitt értelemben is ébredhet kreatívan az, aki ráébred a saját és környezete valóságára, és azt tudatosan átgondolva, felelősen tervezi és éli. El lehet itt sajátítani a tudatos táplálkozást az egészséges életmód jegyében, és a fesztivál területén a hulladékot természetesen csak szelektíven lehet gyűjteni. A kreativitásodat te is kiélheted a különböző alkalmazott trendek ismeretében, workshopok segíthetnek eligazodni az információk világában, mit hol, hogyan valósíthatsz meg, ha tenni akarsz magadért és környezetedért. 

A legtöbb ember keres valamit... ha mást nem, a helyét a világban, és itt spirituális tanítóktól kaphat útmutatást, vagy megerősítést. Többségük az útmutatás segítségével probléma helyett lehetőségként éli meg a mindennapok során felmerülő kihívásokat. Van aki gyógyulni, más feltöltődni érkezik.

 

 

everness.jpg

Az Everness nem egy kizárólag zenei fesztivál, de meghitt hangulatú élményt adnak a nappali előadások után esténként a világzenei koncertek.

A Balaton egyik legnagyobb spirituális fesztiválján közel háromszáz hazai és külföldi előadó lépett fel az alsóörsi Pelso Campingben. Az ötnapos rendezvény célja, hogy az önismereti úton járók megtalálhassák a számukra legalkalmasabb önkifejezési formát, legyen szó táncról, mozgásról, vagy zenéről.

 everness7.jpg

everness8.jpg

 

A közösség élménye után a maradandó élményt az jelenti, hogy az itt elsajátított tudást beépítve mindennapjainkba tovább formálhatjuk a világot, amelyben élni szeretnénk. Így, aki kreatívan akar ébredni, az ezentúl is megteheti.

Lesz még az idén alkalom spirituális elvonulásra, és aktív pihenésre a O.Z.O.R.A. Fesztiválon Dádpusztán, és a jógafesztiválnak is nevezett Samsara fesztiválon augusztusban. Ez utóbbit szintén a Balaton mellett, Siófokon rendezik meg, de nem kell sokáig várni, hamarosan az Evernessnek az Indián nyár elnevezésű formációja is életre kel a magyar tenger partján.

Az egyik Everness sátorban Balira terveztek elvonulást, éppen akkor, mikor a bali spirituális fesztivált tervezik, ilyen rendezvények elég gyakoriak világszerte, Dél-Afrikai Origin Fesztiváltól az Új-Zélandi Earth Beat fesztiválon át, az egyenlítő mentén, onnan és túl.


 nevtelen.jpg 

 

Bali Spirit Festival

a wellness és a világzene az inspiráló jóga és tánc hagyományaival  

 

 

transition.jpg

 

Transition Festival (Spanyolország)

3 napos kikapcsolódás egy új dimenzióban

 

 

 

boom_fest.jpg

  

Boom Festival (Portugália)

  Nem csak egy fesztivál, életfelfogás. Többek között kreativitás, a transzcendentalitás, és a béke által inspirálva.

 

 

shambala.png

 Shambala Music Festival (BC Kanada)

Az élet és a zene ünnepe.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativanebredo.blog.hu/api/trackback/id/tr1814141653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása